Forum Audiofil RO
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Denon DVD-A1UD sau Marantz UD 9004 ???  (Read 702 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
aifaq
Moderator

« on: February 08, 2010, 03:13:30 PM »

Preturi comparabile, performante (pe hirtie) comparabile... avantaj Marantz ca design.
Care dintre ele si de ce?
Zamby
Power User

« Reply #1 on: February 11, 2010, 09:55:05 AM »

Nu ca ar ajuta, dar am si eu aceasi dilema. Am citit destul de mult si masinile sunt cvasi identice cu observatia ca Marantz ca si brand e pozitionat o leaca mai sus.

Sunt hotarat sa-mi iau un changer pentru BR-uri de la Sony, daca vor aparea si pentru zona 2.

In schimb ca player principal sunt in ceata. Pio nu a anuntat nici un replacement pentru LX-91, a.i. cele mai interesante masini raman A1UD si UD 9004, poate chiar si UD 8004. Si ca alegerea sa fie si mai complicata: HDMI 1.4 si Bluray 3D sunt pe teava. Asa ca pana una alta, tot PS3 sa traiasca.
mahony
Jr. Member
**

Sa fie sanatoase dihaniile cu doua chisoare,zisi?

« Reply #2 on: February 11, 2010, 01:25:20 PM »

Preturi comparabile, performante (pe hirtie) comparabile... avantaj Marantz ca design.
Care dintre ele si de ce?
Personal as alege Denon.Cred ca e mult mai bine construit pe partea video.
Dorian
admin (...un fel de)
Forumist Audiofil

« Reply #3 on: February 11, 2010, 01:37:04 PM »

Pe partea de video si partial pe audio sint ... IDENTICE.

Denon si Marantz fac paret din acelasi grup, Marantz-ul are ceva modificari constructive (ecranare, unelel componente selectate), module analogice diferite pe audio, filtre digitale de reconstructie diferite (inainte de DAC-uri) si cam pe aici sint diferentele. In rest este aceeasi platforma tehnica.

Chipseturile atit pe video cit si pe audio sint aceleasi, DSP-ul este acelasi, DAC-urile sint aceleasi.
Marantz-ul e intr-o oarecare masura un fel de Denon "tunat" (asta incercind sa fie o exprimare plastica ...)

Eu nu ma pot pronunta comparativ asupra performantelor audio (pe video sint aproape convins ca sint ... identice), dar exista pe net review-uri, teste si masuratori pe care le puteti consulta.

Today is a gift - that's why it's called the Present
Zamby
Power User

« Reply #4 on: February 11, 2010, 01:39:08 PM »

Eu cred ca sunt identice pe partea de procesare video. Denon si Marantz sunt din acelasi grup de firme iar Marantz este pozitionat un pic mai sus. De altfel ca si pret UD9004 este mai scump decat A1UD.

Atasez un review pt Marantz UD.

* UD9004 What Hifi sept09.pdf (103.82 KB - downloaded 39 times.)
Dorian
admin (...un fel de)
Forumist Audiofil

« Reply #5 on: February 11, 2010, 09:31:39 PM »

http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus=hf&prod_id=3833

http://www.denon.co.uk/site/frames_main.php?main=prod&ver=&MID=3&sub=1&action=detail&Pid=416

Today is a gift - that's why it's called the Present
mahony
Jr. Member
**

« Reply #6 on: February 12, 2010, 10:50:24 AM »

Aveti dreptate ,se pare ca nu am fost corect informat. Smiley
mahony
Jr. Member
**

« Reply #7 on: May 25, 2010, 09:28:10 AM »

Salutare,

Bine informat sau nu, asta referitor la ultimul post, si neavand pretentii de mare cunoscator audio-video , am avut ocazia mai acum cateva zile sa vad si sa aud(live) prestatia Denon DVD-A1UD.Fericitul posesor este un amic de al meu ,om modest de altfel drept pentru care ma laud eu in locul lui Cheesy.Cum era si normal am fost invitat la o mica sezatoare cu iz de mic praznic ca sa vedem monstruletul de 25kg.

Fara a folosi termeni tehnici somptuosi(nici nu stiu prea multi) tot ce pot sa va zic este ca imaginea este la superlativ,imperecherea a fost facuta cu Samsung LED de 40''.Redarea de pe DVD este impecabila ,iar cea de pe Blue-Ray splendida,nu am vazut pana acum detaliu ,contrast si culori mai aproape de realitate.Or mai fi si altele dar in Romanica sau la altcineva acasa nu am vazut asa ceva pana acum.
          Din pacate sunetul a fost redat din difuzoarele televizorului asa ca nu ne-am bucurat de hi-end la capitolul asta.Se strange bani pentru partea de amplificare care trebuie sa biciuiasca cele 2 perechi de Infinity Kappa 9.2i si centrul format dintr-o pereche de Infinity Kappa 8.2i Grin .Cablul de proba a fost un HDMI Belkin de supermarket,altul nu am avut la indemana.Cu un pic de SRS de la TV se auzea chiar mai in detaliu decat mine in masina Wink.
          Una peste alta este un aparat senzational care isi merita banii.Partea video, sunt convins ca este mai buna decat la Marantz,desi sunt din acelasi grup de firme.Pe partea audio abia astept sa-l aud cand va fi sa achizitioneze si pre-ul si power-ul.

Pana acum,Denon is the winner.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

Theme by webtechnica.com.